Pages

Monday, May 31, 2010

APA YANG NAK DIDEDAHKAN ANWAR....: PEMBOHONGAN BERLAKA

Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui beliau sedang 'menikmati' minat meluas yang ditunjukkan media berhubung bukti mengenai tawaran yang diberikan kepada wakil rakyat yang melompat parti. 

"Saya nak tengok, saya nak tengok gelagat ahli-ahli parlimen yang lompat and lihat. Saya enjoy cara macam ini," katanya ketika diasak untuk mendedahkan bukti tersebut hari ini. 

Bercakap dalam sidang media selepas tamat kongres parti itu di Kota Bharu petang ini, Anwar juga menafikan bahawa beliau sengaja melambat-lambatkan pendedahan tersebut. 

Tambahnya, media sepatutnya menyiasat lebih lanjut mengenai pendedahannya sebelum ini melibatkan peguam VK Lingam. 

"Saya bukan sengaja lambat-lambatkan. Kenapa awak seronok sangat tentang ini? Kenapa awak tidak tanya tentang (rakaman video) VK Lingam? 

"Siasatan dijalankan tetapi kenapa tiada tindakan? Jadi saya mahu soalan ini dijawab dahulu."

Jelasnya, beliau memberikan masa kepada semua pihak yang terlibat dalam dakwaan itu supaya membuat penafian terlebih dahulu. 

"Bagi ruang lah... baru lagi. Biar dia komen, biar dia nafi dulu. 

"Saya akan ambil masa. Saya mahu reaksi daripada semua (orang berkepentingan) dan saya mahu Umno jawab. Kemudian baru saya dedahkan bukti," katanya lagi. 

Anwar sebelum ini mendedahkan beliau mempunyai bukti bahawa wakil rakyat yang melompat parti itu ditawarkan bayaran sebanyak RM2 juta dan juga kontrak. ( Malaysiakini )


Ini lah dia siapa sebenarnya Anwar Ibrahim. Yang sengaja menyakitkan hati Melayu yang sebelum ini bertalu-talu memberikan sokongan dan bekerja keras untuk memastikan apa yang dikatakan oleh Anwar Ibrahim akan berlaku dan bukan satu pembohongan. Tetapi malangnya Melayu ditipu lagi ditangan Anwar Ibrahim. Lihat la apa yang dikatakan oleh beliau dan fikirkan sedalamnya apakah maksud yang dikatakan oleh beliau. Seronok dan Happy. Ini adalah kerana setelah Melayu Keluar sahaja dari PKR maka cina akan ambil alih. Serta cina yang diagung-agungkan oleh beliau. Inikah dia perjuangan Anwar Ibrahim , Jawapanya adalah YA. Renung-renungkan dimana Kebenaran Anwar Ibrahim.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails