Pages

Thursday, December 31, 2009

ORANG PAS

Bekas Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas Kelantan, Dr Rosli Allani Abd Kadir, bernikah kali kedua dengan isteri keduanya, Ilyani Mohd Noor di selatan Thailand, seminggu lalu selepas perkahwinan mereka sebelum ini dikatakan tidak sah.

Sehubungan itu, Dr Rosli Allani mendakwa mereka boleh terus tinggal bersama kerana arahan mahkamah supaya kedua-duanya tinggal berasingan merujuk perkahwinannya sebelum ini.( APA INI SEMUA)

Apa ini semua......nama jer Ahli PAS Perjuangan ISLAM konon....taspi buat jugak benda yang bukan-bukan....Persoalanya kenapa mesti bernikah diselatan Thailand....sebab nak lari dari pengatahuan islteri petama ke???..........PORAH......ha sekarang baru ko tahu.....kroni yang ko anggap baik....seperjuangan dan sehaluan dengan ko dah Makan ko balik....PADAN MUKA.....jangan cakap baik la.....kalau dah bernikah pun di Selatan Thailand.....tu mesti ada sesuatu perkara berlaku.........siapa tahu.....MALU la....seorang Ahli PAS boleh buat macam ni......MACAM GAMPANG......rupanya baru kini kita tahu la perjuangan sumpah setia "BAI'AH" cerai isteri talak tiga dalam PAS begini coraknya......nak kahwin di Malaysia isteri pertama Berang.......apa lagi buat hal .....lari ke Thailand....Kahwin kat sana.....balik jer Malaysia bagi Kod Perjuangan...TAKBIR....dah boleh register di Malaysia....sebab yang kerja pejabat Agama pun Ahli PAS jugak........so senang la....nak register.......no wonder la Bangunan Kerajaan di Aloq Staq pun dah penuh orang PAS dan Kroni mereka semuanya.....tak mustahil yang bertugas di pejabat Agama Islam Negeri Kedah Pun orang-orang depa.........PUIIIIIIIHHHHHHHHHHH......aku ludahkan jer orang yang macam ni...........

renung-renungkan Selamat Beramal....

"Guna nama Allah dalam Kitab Khatolik"

Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan Kuasa-Kuasa Khas) semalam menangguhkan kepada hari ini bagi memutuskan sama ada perkataan ‘Allah’ boleh digunakan dalam penerbitan Herald Catholic Weekly.

Hakim Datuk Lau Bee Lan yang sebelum ini menetapkan semalam untuk membuat keputusan itu dalam kamar beliau, bagaimanapun memutuskan menangguhkannya kepada jam 3 petang hari ini.

Perkara itu disahkan oleh peguam S Selvarajah yang mewakili Titular Roman Catholic Archbishop ketika dihubungi Berita Harian, semalam.(Baca Lagi)

ini satu hal lagi.......yang Pok Nik duk suke sampai tak sedar bahawa...agama lain...menggunakan nama Pencipta kita didalam kitab Kristian.......ni apa hukuman yang wahar dikenakan....kalau ditanya for sure jawapan yang diberikan adalah "Biarlah Mahkamah Buat keputusan..." apa lagi Islam...jangan bagi muka la...belasah ajer la......apa yang patut.....Agama lain menggunakan Nama Allah didalam Kitab Kristian mereka.....nak tunggu Pok Nik...dia dah tua....tak mampu pun nak turun berperang......demi Islam....Berperang menjatuhkan Melayu boleh la.......harap Anwar Ibrahim....dia pun Agen YAHUDI.....YAHUDI MABUK.........kalau ni pun tak ada yang nak melatah......tak tahu la akak................

Renung-Renungkan Selamat Beramal......

Tiada Penglibatan Pegawai Tinggi TUDM

Polis mengesahkan tiada pegawai tinggi Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) terbabit dalam kehilangan dua enjin pesawat tempur F-5E dua tahun lalu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, berkata siasatan tidak menemui pembabitan pegawai dalam kes berkenaan, kecuali tiga anggota bawahan dan seorang awam yang menjadi ejen menjual enjin itu.

“Tiada pegawai tinggi tentera terbabit seperti yang dilaporkan sebelum ini. Justeru, polis berharap tidak timbul apa-apa lagi selepas ini. Buat masa ini, hanya empat suspek dikenal pasti, masing-masing tiga anggota tentera dan seorang ejen.(Baca Lagi)

Ini juga jelas menunjukan bahawa ianya adalah melibatkan kroni Anwar Ibrahim didalam konspirasi Anwar untuk menjatuhkan air muka pertahanan Malaysia.So tak salah la apa yang akak cuba tuliskan dalam posting akak yang lepas........So apa lagi SPRM benda ni mesti melibatkan DUIT punya....RASUAH....MAKAN DUIT HARAM...darimana datangnya DUIT tu pun nak kena tahu...supaya kita tahu siapa musuh Negara diluar sana......dan kini Allah ingin menunjukan bahawa ramai pulak MELAYU yang jadi Barua kepada Anwar Ibrahim.....antaranya adalah raja petra kamaruddin pemilik laman web malaysiatoday......bagaimana pula dia boleh hidup dengan mewah di London....kehidupan yang tanggung...dan berak pun just cangkung jer......itu la dia Pengkhinat yang mewah.....takut nak balik Malaysia mesti kena simpan ISA punya....so lari keluar negara dengan menggunakan passport palsu kononya dia dapat lari secara senyap dan tanpa meninggalkan kesan...........tapi dia terlupa bahawa Polis Malaysia di iktiraf oleh Polis Antarabangsa dengan kehebatan yang dimiliki oleh Polis Malaysia......Bongok punya RPK....tak mustahil kehilangan enjin F-5E tu jugak melibatkan RPK.......akak malas la kan nak story panjang-panjang pepagi buta nie.....tapi yang pasti ANWAR IBRAHIM PENGKIANAT.....YAHUDI.....ANJING.....semuanya ada la........

so renung-renungkan...selamat beramal....

Wednesday, December 30, 2009

Raja Petra aset pihak cuba jejas imej kerajaan

Pengendali web Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin, 59, yang kini dalam buruan polis dipercayai menjadi 'aset amat berharga' kepada individu atau pihak tertentu dalam cubaan menjejaskan imej pemimpin dan negara pada peringkat antarabangsa.

Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad, berkata dakwaan itu berdasarkan kesanggupan individu atau pihak terbabit menanggung perbelanjaan penulis blog berkenaan termasuk hidup mewahnya sejak melarikan diri ke luar negara lapan bulan lalu.

Raja Petra menghilangkan diri selepas mahkamah mengeluarkan dua waran tangkap ke atasnya, masing-masing pada 23 April dan 23 Mei lalu kerana gagal menghadiri perbicaraan menerbitkn artikel berbaur hasutan dan fitnah terhadap isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor. Beliau dituduh menerbit artikel Let's Send The Altantuya Murderers To Hell yang disiarkan dalam laman web, www.malaysia-today.net pada 25 April 2008, selain dituduh memfitnah Rosmah serta dua yang lain dalam pengakuan bersumpah di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, Jalan Duta oada 18 Jun tahun lalu.


Raja Petra dilaporkan hilang lapan bulan lalu dipercayai melarikan diri ke Australia sebelum dikesan bersembunyi di London baru-baru ini atas tajaan pihak tertentu yang mempunyai kepentingan dengannya.


HA....SEKARANG MACAM MANA......KALAU TAK ADA ANGIN MASAKAN POKOK ITU BERGOYANG....FIKIR LA......SENDIRI...SIAPA SEBENARNYA AGEN YAHUDI..........

Raja Petra aset pihak cuba jejas imej kerajaan

Pengendali web Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin, 59, yang kini dalam buruan polis dipercayai menjadi 'aset amat berharga' kepada individu atau pihak tertentu dalam cubaan menjejaskan imej pemimpin dan negara pada peringkat antarabangsa.

Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad, berkata dakwaan itu berdasarkan kesanggupan individu atau pihak terbabit menanggung perbelanjaan penulis blog berkenaan termasuk hidup mewahnya sejak melarikan diri ke luar negara lapan bulan lalu.

Raja Petra menghilangkan diri selepas mahkamah mengeluarkan dua waran tangkap ke atasnya, masing-masing pada 23 April dan 23 Mei lalu kerana gagal menghadiri perbicaraan menerbitkn artikel berbaur hasutan dan fitnah terhadap isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor. Beliau dituduh menerbit artikel Let's Send The Altantuya Murderers To Hell yang disiarkan dalam laman web, www.malaysia-today.net pada 25 April 2008, selain dituduh memfitnah Rosmah serta dua yang lain dalam pengakuan bersumpah di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, Jalan Duta oada 18 Jun tahun lalu.


Raja Petra dilaporkan hilang lapan bulan lalu dipercayai melarikan diri ke Australia sebelum dikesan bersembunyi di London baru-baru ini atas tajaan pihak tertentu yang mempunyai kepentingan dengannya.


HA....SEKARANG MACAM MANA......KALAU TAK ADA ANGIN MASAKAN POKOK ITU BERGOYANG....FIKIR LA......SENDIRI...SIAPA SEBENARNYA

Raja Petra: Haram

Hai.....Assalammualaikum......

Sorry yer akak lambat skit update blog akak ni....ala biasa la kan sibuk dengan anak2 nak sekolahnya lagi......hermmmmm......tapi itu semua tidak melunturkan semangat akak nak menulis blog akak nie.........

So HOT STORY akak dapat dari member2 blogger akak.........menyatakan bahawa Raja Petra owner kepada Malaysia Today punya laman melarikan diri ke luar negara dengan menggunakan Passport PASLU.......biasa lakan kalau dah bersalah tu...bersalah la jugak.....orang salah memang macam la tu....kalau tak bersalah dia tak lari......sebab akak pernah menghadiri RPK punya ceramah sewaktu pilihanraya umum lepas di Taman Medan...apa RPK cakap....."saya tidak takut jika Polis Nak Tahan saya......." ha...sekarang ni kenapa lari pulak......dah la tu....lari keluar Negara dengan menggunakan passport PALSU pulak tu..........

akak dapat maklumat lagi.....RPK ini juga adalah salah seorang agen YAHUDI Anwar Ibrahim yang berfungsi sebagai mastermind untuk menghebohkan dan menghuru-harakan keadaan yang Normal kepada tidak Normal......ini juga membawa maksud RPK adalah mastermind atau dalang kepada setiap perhimpunan yang dirancang.........so tak hairan la kenapa Polis Malaysia cari RPK....dengan khabar lagi sekiranya RPK dapat ditahan di Malaysia , RPK akan disumbatkan ke dalam ISA dibawah kesalahan hasutan......hermmmm.....ni la namanya PENGECUT..........

So kepada rakyat Malaysia diuar sana......jangan la cepat sangat percaya kata2 yang disebarkan oleh PKR itu semuanya dusta semata....

renung2kan.....selamat beramal....

Thursday, December 24, 2009

Perkahwinan Diragui

Sehari selepas diperintah oleh mahkamah supaya tinggal berasingan dengan isteri keduanya kerana perkahwinan mereka diragui, Ketua Penerangan Pemuda PAS Kelantan Dr Rosli Allani Abdull Kadir, Selasa mengumumkan keputusan untuk melepaskan jawatan itu berkuat kuasa serta merta.

Rosli Allani, 35, bekas pegawai khas Anggota Exco Kanan Kerajaan Negeri Kelantan Datuk Husam Musa, yang pernah mendesak agar menantu Datuk Nik Aziz Nik Mat segera meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan, juga mengumumkan beliau akan melepaskan jawatannya yang lain dalam parti itu tetapi akan terus menjadi anggota PAS.
(BERNAMA)

Perasaan ingin tahu semakin membuak-buak kerana perkahwinan yang diragui oleh Mahkamah. Apakah sebenarnya yang berlaku di kalangan Ahli PAS.....jika ianya tidak benar BERNAMA tidak akan ketuk story ni keluar dari internet...tapi tuan empunya badan telah mengakuinya. Apakah ini pejuang islam PAS. MEMALUKAN!!!!!Ketua Penerangan Pemuda PAS Kelantan...... bekas anak buah Husam Musa pulak tu.....jika dah anak buah begini bekas tok gurunya tak tahu la sejauh mana kesucian latar belakang hidupnya......teringat pulak isu Bai'ah PAS apakah nasib si isteri tu......tapi nak buat macam mana kan.....kalau dah suka sama suka....maka benarlah pepatah orang tua-tua ada menyatakan....."PAK IMAM pun bukak sarban."....nak pulak isteri kedua tu cantik.....kulit putih gebu la katakan.....tapi sayang.....kuat mana iman si anak muda tu ini kata ikut dan turut serta dalam perjuangan suami yang Bai'ah cerai talak 3 kalau lompat parti...PIRAH MABUK.....silap-silap isteri pertama tidak tahu bahawa dia telah dimadukan....KESIAN.....KESIAN......sabar lah nak kau dimadukan tanpa pengatahuanmu........apa nak kisahnya.....kahwin dekat siam....pastu register balik di Malaysia.....yang bekerja di Jabatan Agama Islam Kelantan semuanya kroni mereka.....asal lulus jer.....tanpa pengatahuan isteri pertama.........ADUHAI....Pak Nik....tolong siasat skit KES NI......

Wednesday, December 23, 2009

Tuesday, December 22, 2009

Bangunan Kerajaan Kroni PAS

Assalammualaikum......

Hai....

Jumpa akak lagi....eh..hari ini kan pagi2 lagi member2 akak dari utara dah call akak tau....ada cerita la tu!!!!...tak ada lain la....cerita Kerajaan PAS Negeri Kedah tu ha la ..apa lagi.....Eh you all nak tahu tak.....ni la Al-kisahnya...member akak cerita la kan....

Bangunan Wisma Darul Aman tu yang dekat Aloq Staq tu dah penuh dengan kroni2 PAS ha....member akak story lagi...diorang ni bawak masuk kroni PAS tanpa melalui proses yang betul......aduhai...lepas tu nak tahu apa yang terjadi lagi......ha ni la akak nak story ni....mula-mula dia bawak kroni masuk seramai yang boleh......sampai ada yang tak tahu apa kerja nak buat.....lepas tu....apa lagi hura-hara la Aloq Staq....dengan landscape nya lalang......pembahagi jalan pun dah roboh.....dengan jalan raya yang tak berturap dengan betul hanya sekadar melepaskan batuk di tangga jer...asalkan poket penuh jer....dulu sedap je pukul canang cerita Umno (BN) sana-sini keboh cakap orang tak betul...ha la ni....tengok la sendiri apa dah jadi....kalau baca slogan Kerajaan Negeri Kedah bukan main lan....." KEDAH SEJAHTERA.." tapi tengok la sendiri sejahtera apanya.....dengan lalang tumbuh sana-sini.....sampah ikut dan depa je bila nak mai angkat depa angkat.....bila rasa-rasa malas depa bianq pi ja sampah sarap sampai dah berulat baru nak angkat.....itu lah dia kerajaan PAS yang memerintah Negeri Kedah la ni......kata Parti ISLAM........tapi habuk pun tak ada ISLAM PENGOTOQ ada la......benda ni kalau tak ada yang bercerita sampai-menyampai tak hebohnya sampai kat akak.......tapi disebabkan story ni betui la depa dok cerita kat akak ni ha.....tak pa la...lain kali kalau kot-kot akak turun Aloq Staq akak nak pi check satu persatu......kalau betui la hak depa habaq kat akak......tunggu je la....akak mai sana...akak nak sembuq depa.......ISLAM apa kalau lagu ni......itu satu hal la.....macam-macam lagi kawan-kawan akak duk cerita tadi.........esok akak story mory at the morning glory okey........

bye...bye........jumpa kak jem esok ok.....ada cerita yang lebih Hot dan Sensasi lagi......

Jaga-jaga...Mulut Laser kak Jem dah Tiba....tidak mengenal sedara........kalau rasa tak selesa...tutup je la PC tu.....jangan baca....ok....bye..bye....

Assalammualaikum.....

renung-renungkan Selamat Beramal......

HEBOH : ENJIN HILANG

Heboh satu Malaysia enjin Kapal terbang F-5E hilang. Akak pelik tau......memang la tak masuk akal la jugak kan lepas setahun baru tahu enjin tu dah hilang......tapi yang akak dapat tahu lain pulak ceritanya........kehilangan Enjin tersebut melibatkan penyokong kuat DSAI....ini kerana ada sumber yang boleh la dipercayai bagi tahu kat akak yang jual enjin tu adalah penyokong kuat Pembangkang...tak sedar diri punya Tentera...makan gaji dengan Kerajaan anak sekolah pun menggunakan bantuan penuh kerajaan........tapi BELOT......memang la undi tu hak rakyat masing-masing........tapi bab untuk menjatuhkan Maruah Perdana Menteri ni sesiapa pun boleh lakukan.....nak pulak dunia sekarang ni.....DUNIA DUIT.....sebab duit MELAYU JUAL MELAYU pun ada....sebab DUIT BUANG SAUDARA...GADAI BINI pun ada.....aduhai....ni semua sebab DUIT la......macam-macam lagi la orang melayu kita ni boleh buat sebab duit.........dah terkenal sejak dari perang JEPUN lagi orang MELAYU GELAP MATA BILA NAMPAK DUIT.......bukan la akak nak cerita duit tu tak penting......tapi jangan la sampai tergadai semuanya......tengok la DSAI tu.....mana dia dapat peruntukan untuk buat program sana-sini...kalau tak ada yang membantu dari luar.....cuba fikir betul-betul.....harap duit derma sewaktu adakan ceramah.....itu semua lepas duit bayar api jer tu.....mana cukup nak hadapi pilihanraya sana-sini...kalau tak ada YAHUDI yang bantu jangan harap la.....sedang derma bencana pun orang yang kaya dalam Malaysia ni semuanya lokek nan mampus.....inikan pulak nak sumbang kepada Al-Juburi untuk support keadilan dia tu.....BONTOT la....nak pulak PAS.....boleh bagi wang ehsan kepada pengundi setiap kali pilihanraya kecil....mana dapat DUIT.........bagitu juga la isu hilangnya Enjin F-5E tu........memang betul la ada melibatkan anggota dalaman tentera sendiri.....tetapi kemana perginya pembelot tu semua....HUKUM la mereka......dalam hal ini Perdana Menteri jangan berkompromi...perlu disumbat kedalam ISA sumbat ajer....jangan bagi muka.....itu semua konco-konco anwar ibrahim....nanti bila ditanya sekor pun tak mengaku.....

ok....tata...titi...titu.......akahs....Jangan mare ye Al-Juburi...Lawan..tetap lawan........

oooppp'sss terlebih sudah akak ni.....

Nantikan stiry Mory at the morning glory akak yang lain yer,.....bye....bye.....

Monday, December 21, 2009

Royalti Minyak : Anwar Ibrahim

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim telah mnyifatkan bahawa Negeri Kelantan Tidak berhak untuk mendapatkan Royalti Minyak daripada Kerajaan Pusat dengan menyatakan bahawa Pelantar minyak dan Gas tersebut berada jauh dari pantai Negeri Kelantan. Datuk Seri Anwar Ibrahim secara tidak langsung mengakui Kelantan memang tidak berhak menerima royalti minyak apabila beliau membawa usul meminda Akta Pembangunan Petroleum 1974 di Dewan Rakyat baru-baru ini. Ini juga membawa maksud bahawa DSAI memahami perkara tersebut bahawa sekiranya Negeri Kelantan berhak untuk menerima Royalti tersebut maka ianya perlu dibawa ke Mahkamah , bukanya meminda rang undang-undang bagi memberi takrifan perkataan ‘di luar pantai’.

Ini memberi makna bahawa Al-Juburi tidak bengap didalam menilai undang-undang. Jangan la buat sesuka hati untuk mengaburi mata rakyat dengan menyatakan bahawa kerajaan persekutuan bertindak zalim. Sekiranya benar royalti tersebut benar-benar hak rakyat Negeri Kelantan mengapa tidak dari awal lagi Nik Aziz membawa kes tersebut ke mahkamah dan mempertikaikan hak mereka di Negeri Kelantan? Ini juga sekali gus menunjukan bahawa Nik Aziz BODOH Undang-undang......dah Nyanyuk.....sungguhpun demikian....Sungguhpun DI CACI MAKI oleh Musyridul Am PAS , Perdana Menteri dengan mudah hati mengumumkan akan memberikan Wang Ehsan kepada kerajaan PAS Negeri Kelantan melalui Kementerian Pembangunan namun TGNA tidak bersetuju diatas cadangan tersebut. Terpulang la...ORANG DAH BAGI BETIS NAK PEHA pulak...pandai pulak tu memilih.....dah tahu Negeri tu MISKIN seharusnya terima saja lah apa orang nak bagi....bukannya nak berterima kasih...sebaliknya Mendoakan pulak yang bukan2.........Hai....Manusia...MANUSIA.....

Saturday, December 19, 2009

ANWAR BOHONG RAKYAT



satu lagi kes pembohongan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim terhadap rakyat BODOH.....agak mustahil Al-Juburi untuk menarik semua wakil rakyat untuk menyertai PakatanRakyat....tarikh 16 september kononya tarikh yang dijanjikan kepada rakyat Kerajaan baru akan ditubuhkan dibawah pimpinan Al-Juburi hanya retorik semata-mata.....semua ini tidak masuk akal....ini kerana proses penubuhan sebuah kerajaan yangbaru perlu melalui proses pilihanraya umum yang mana RAKYAT diberi Hak Untuk memilih SIAPA yang LAYAK UNTUK MEMERINTAH....bukan cakap ikut suke jer....PORAH AL-JUBURI.....cakap jer besar .....seluruh Negara dah tahu yang Al-Jubi ni adalah agen kepada YAHUDI utuk menjatuh orang Islam dan Melayu di Malaysia nie.....

Thursday, December 17, 2009

PEMBANGKANG TIDAK HADIR

Pembangkang yang asyik mengata prang lain yang tidak betul akhirnya dapat dibuktikan ketidak hadiran mereka didalam Persindangan Parlimen untuk meluluskan Pembentangan Bajet 2010 baru-baru ini yang menyaksikan BN menang tipis sahaj undi. Namun demikian ketidak hadiran mereka melanbangkan bahawa mereka tidak betul-betul bersedia untuk berjuang demi rakyat. Ini kerana langkah seorang pejuang tidak mengira guruh dilangit , Siang atau Malam berjuang tetap berjuang....akhirnya mereka dengan jelas dan nyata tidak mampu untuk melakukanya. Ini kah dia Seorang Pejuang Suara Rakyat yang dilantik oleh rakyat , dan y ang telah diamanahkan oleh rakyat untuk memperjuangkan nasib mereka???? PIRAH MABUK......yang YE nya Semua dah tua...dah tak larat lagi nak berjuang sehingga tengah malam.....tapi Kalau mengata orang lain tak betul 3 hari 3 malam pun tak pe.......Lihat Pilihanraya la ......setiap kali pilihanraya tak tidur pun tak pe la.....Kononya nak tunjuk kat rakyat yang mereka ni betul2 buat kerja la kononya....PORAH.......DEY....TAMBI.....jangan gebang lebih la wie.....kalau diri sendiri pun tak mampu nak buat......Ni akak tengah tunggu Pilihanraya Kota Siputeh ni.......Kalau jadi akak ingat nak kesana la.....tak sabaq pulak nak tengok BN berentap Ngan PAS kat sana......sebab akak dengaq.......Kerajaan Negeri Kedah pun la ni Problem.......macam2 problem...nanti kak pi tanya kak punya uncle yang duk di Sg.Petani tu.......boleh kata dia tahu jugak la sebab dia Duk Kerja dengan KERAJAAN NEGEI KEDAH...so boleh la korek 2..3...story nak belasah si PAS JAHANAM ni..........

Wednesday, December 16, 2009

BTN: WAJAR

Isu BTN menjadi perbualan hebat masa kini didalam arena Politik Negara Khususnya Pembangkang. Ini kerana PR ingin memansuhkan Program Kursus Wajib tersebut kerana ianya berbaur perkauman.Persolannya sekarang , Adakah PakatanRakyat (PR) takut kehilangan pengundi atau pun sebaliknya. Kenyataan yang dibuat oleh Dato' Seri Nazri Aziz terhadap Tun Mahathir dianggap tidak rasional kerana menyifatkan Tun Mahathir adalah sebagai "BAPA PERKAUMAN" sekaligus mengaitkan pemimpin agung tersebut bersifat perkauman. Isu BTN adalah program PERKAUMAN tidak wujud kerana program tersebut lebih kepada semangat petrotisme rakyat Malaysia yang semain lama semakin melupakan sejarah malah jika ditanya tahun bila Malaysia merdeka pun ada yang merapu jawapanya. Tidak salah jika Sejarah Lama Tanah Air di segarkan kembali didalam Minda Rakyat Khususnya Kakitangan Kerajaan. Jika benar bagai dikata oleh pembangkang BTN bersifat perkauman sila BUKTIKAN.....di Mana PERKAUMAN dimainkan didalam BTN..........dan mengapa Tun Mahathir tidak memansuhkan BTN sejak zaman pemerintahanya lagi jika benar ianya bersifat perkauman.

Yang sebetulnya adalah PR tiada isu hendak dimainkan oleh Mereka........seperti biasa la stategi yang digunakan adalah memutar belitkan Fakta. Supaya orang yang tidak pernah menyertai program BTN tersebut akan terpengaruh dengan kata-kata mereka nak-nak pulak orang kampung yang tak tahu apa-apa pasal BTN dengan je Kata Anwar Ibrahim....Nik Aziz.....semuanya betul dan benar......di Tambah pula kenytaan yang dikeluarkan oleh Ku Li....yang menyatakan bahawa BTN membazir duit rakyat.....Jika benar bagai dikata Diaman Buktinya Kerajaan menggunakan DUIT RAKYAT.........


.SEMUA ITU PEMBOHONG.....PENIPU....PERANGAI YAHUDI MEMANG MACAM NI........SUKE MELIHAT ORANG LAIN BERPECAH BELAH...........

SAH : ANUAR PELIWAT


Permohonan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya diadakan satu semakan kehakiman bagi mencabar kenyataan bertulis pendakwaan bahawa tidak ada sebarang fakta yang memihak kepadanya yang boleh dibekalkan kepada beliau dalam kes liwat terhadapnya, akan diputuskan 5 Januari ini. Hakim Datuk Aziah Ali menetapkan tarikh itu dalam kamarnya selepas mendengar hujah peguam Anwar, Edmund Bon, dan Peguam Kanan Persekutuan, Datin Azizah Nawawi di sini, semalam. Anwar memohon agar mahkamah mengadakan semakan kehakiman bagi mengetepikan kenyataan Timbalan Pendakwa Raya, Mohamad Hanafiah Zakaria, bahawa tidak ada sebarang fakta yang memihak kepada pembelaan dalam kes itu. (Baca Lagi)
Jika dilihat dari prosiding mahkamah didalam membicarakan kes Liwat Anwar Ibrahim terhadap Saiful Bukhari yang banyak meminta penangguhan adalah pihak Anwar Ibrahim .....Bukan mahkamah....Ini menunjukan bahawa Anwar sedang merancang sesuatu untuk memutar belitkan Mahkamah dengan bukti yang telah mengesahkan bahawa Anwar Ibrahim pernah meliwat Muhammad Saiful Bukhari pada 26 Jun tahun lalu. Secara adilnya Mahkamah memberikan masa dan peluang untuk Anwar membela diri bersama peguam-peguamnya yang telah dilantik oleh beliau untuk fight kes liwatnya. Namun peluang yang diberi tetap tidak cukup untuk Anwar membela nasibnya yang sememangnya terlibat dengan kes tersebut. Ini kerana pada 5 januari 2010. Akak percaya mahkamah akan meneruskan proses seterusnya untuk membuktikan bahawa Anwar bersalah meliwat Saiful Bukhari............pada masa tu kita akan melihat pelbagai pihak akan melemparkan pelbagai tomohan terhadap sistem penghakiman Negara. Contohnya seperti menyatakan sistem pengadilan negara adalah berat sebelah.....serta Kerajaan telah menyusun agenda untuk menyekat DSAI dari terus merobek pemikiran rakyat..........TUNGGU DAN LIHAT.......

Keaiban PAS


Keaiban PAS
by kak Jam
Seperti biasa bila tiba musim cuti sekolah ni ramai la yang nak kahwinkan anak.....Khatankan anak.....bila dah ramai sangat yang nak buat kenduri , selisih pulak dengan Ahli Keluarga sendiri yang ingin mengahwinkan anak mereka di Alor Staq , Kedah. So apa lagi akak and The Family pun terus la ke Kedah. Sampai je kat kedah tu ramai la ahli keluarga akak yang bertandang di sana , alangkah terperanjatnya akak bila mendapat tahu uncle akak yang menetap disana menyatakan bahawa Kerajaan PAS Negeri Kedah yang memerintah tidak mengikut prosedur apabila terdapat kekosongan pekerjaan didalam Kerajaan Negeri. Malah iklannya juga tidak diwartakan di dalam surat Khabar mahu pun internet , lagikan pulak Laman Web Rasmi Kerajaan Negeri Kedah. Sesiapa sahaja yang ada pertalian darah dengan Mereka terus je masuk bekerja tanpa ada interview , terus mendapat perjawatan tetap. Impaknya adalah bandar Alor Setar kotor.... tidak diuruskan dengan baik dan mengikut jadual. Begitu juga dengan pakir. Jika dahulu sewaktu kerajaan BN memerintah , tidak wujud pakir berbayar , setelah PAS ambil alih dan penswastaan beberapa agensi semua pakir kini berbayar. Ini kah dia PAS yang memperjuangankan HAK RAKYAT...dimana Perjuangan PAS untuk RAKYAT....PUIHHHHHH.......BOHONG......kalau akak nak cerita banyak lagi........NANTIKAN SAHAJA CELOTEH AKAK NANTI.........AKAK AKAN BONGKAR SATU PERSATU......PENGKHIANATAN SALAH SATU AGENSI YAHUDI INI PUNYA KERJA.........
KEPADA MEREKA SUKU SAKAT PAS........
DUDUK DALAM KERAJAAN NEGERI.....HANYAK DUDUK BODOH........
SATU KERJA PUN TAK JALAN...........


Friday, December 11, 2009

Memang Sah : PAS Di Perkudakan


Pemimpin-pemimpin Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa akhbar arus perdana sengaja memutar belit kenyataan Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming dengan tujuan mencetuskan sentimen perkauman di negara ini.

Bendahari Pas, Dr Hatta Ramli berkata, corak pemberitaan akhbar arus perdana sejak akhir-akhir ini semakin melampau sehingga sanggup memutar-belitkan kenyataan pemimpin Pakatan Rakyat (PR) untuk menjayakan agenda tersembunyi.

“Kita tidak nafikan ada kebebasan dalam soal pemberitaan tetapi cara akhbar akhir-akhir ini seperti berita hari ini (semalam) membangkitkan sentimen kaum India. Saya rasa mereka tidak boleh terima.

Ni sekor lagi Kuda Pakatan Rakyat (PR) yang sanggup menyokong kenyataan Ahli Parlimen Taiping yang berbaur perkauman. Pembinaan 611 Buah masjid yang menelan berlanja sehingga Rm700 juta menjadi isu untuk ditentang oleh mereka. Ini kerana telah pasti dan sahih bahawa mereka ni semua telah diberi minum -Holy Water- Yahudi untuk ditutup pintu hati mereka untuk menerima dimana JIHAD dan Perjuangan menegakan Syiar Islam Di Malaysia. Apakah mereka ini semua tidak nampak dimana usaha kerajaan untuk meneguhkan ISlam di Malaysia. Bagi mereka ini semua penyelewengan...bagi mereka semua ini semua untuk memenuhkan kantong poket pemimpin-peminpin UMNO. Sedangkan pembinaan masjid tersebut adalah perjuangan untuk menegakan Islam. Jelak akak tengok pembangkang ni sekarang sanggup mempertaruhkan Agama Islam demi kepentingan Politik Mereka.

Thursday, December 10, 2009

Apakah Ertinya Ini Semua......



Belum pun reda isu pemimpin DAP memberikan salam dan membaca ayat suci al-Quran dalam majlis-majlis ceramah anjuran mereka, kini wakil rakyat bukan Islam dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) pula mengaku beliau pernah bertakbir raya.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Simpang Pulai, Chan Ming Kai berkata, perbuatan tersebut dilakukan sehari sebelum Aidilfitri lalu.

"Memang saya pernah ikut bertakbir sehari sebelum Hari Raya Aidilfitri. Tetapi saya tak pasti gambar itu ada dalam Youtube atau tidak," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. ( Baca Lagi )

Mereka tidak lagi menghormati sensitiviti umat Islam dan sanggup memperalatkan Islam kerana semakin terdesak untuk memenangi semula sokongan orang Melayu, katanya.
Pada Hari Raya Aidil Fitri yang lepas, berlaku sebuah Masjid di Sungai Rambai, Bukit Mertajam Pulau Pinang ditahan bertakbir. Adat Masjid ini adalah mengamalkan takbir satu malam pada malam raya Aidil Fitri. Mereka telah diarah polis yang diperintah oleh pihak tertentu yang didapati adalah kaum Cina DAP.

Demi politik, mereka ini sanggup berpura-pura mendekatkan diri dengan orang Melayu Islam tapi sebenarnya mereka membenci Islam. Semasa tenagh mengambil hati orang Melayu, mereka boleh mempersoalkan status dan hak agama Islam sebagai agama Persekutuan dan hak keistyimewaan orang Melayu.

Jangan tertipu!

ADA YANG INGIN MENYALAKAN API DALAM SEKAM

Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) menyifatkan Anggota Parlimen Taiping Nga Kor Ming sebagai biadap dan cuba menyalakan api dalam sekam apabila mengungkit perbelanjaan kerajaan membina masjid dan mendesak kerajaan memberi peruntukan lebih kepada rumah ibadat bukan Islam.

Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali berkata Nga daripada DAP telah menyentuh hal ehwal agama Islam yang terletak di bawah Yang di-Pertuan Agong dan Raja-raja Melayu. (Baca Lagi)

Tindankan Anggota Parlimen Taiping Nga Kor Ming yang menyuarakan dan mempersoalkan peruntukan Kerajaan untuk membina sebanyak 611 buah masjid yang bernilai rm748.26 juta dibangkitkan. Tindakan yang hanya akan mengundang pertempuran antara kaum seperti sejarah lama 13 Mei 1969. Biadap sungguh Cina zaman sekarang. Berani sekali lagi menyentuh sensitiviti Melayu apatah lagi disisi Islam Malaysia. Perbuatan seperti ini seolah-olah menunjukan bahawa Cina sudah mula berani menentang perundangan persekutuan dan perlebagaan yang telah menyatakan dengan terang 7 wasiat raja-raja Melayu. Tak mustahil tidak lama lagi Kaum cina berani pula mempersoalkan hak mereka di Tanah Melayu. Sedangkan Hak kesamarataan juga dituntut. Ini la bukti yang Akak pernah katakan dahulu. Bahawa Kaum Cina juga akan menuntut hak mereka seperti mana Hindraf menuntut hak mereka Di Tanah Melayu. Dimanakah Adun-Adun Pembangkang Yang berugama Islam Ketika itu berada.....Sekarang satu analisis sudah dapat dibuat. Perjuang2 pembangkang yang berada dibawah naungan Anwar Ibrahim telah mula bangun perlahan-lahan dengan membawa bendera Yahudi Anwar untuk menjatuhkan ISLAM + Melayu di Malaysia. tak mustahil pada masa akan datang Azan juga akan dihadkan di Malaysia. Adakah pada ketika itu Melayu+Islam hanya akan berpeluk tubuh dan memandang sahaja apa yang berlaku.????Tepuk la dada..Tanya la Iman masing-masing.

Kerana Sayangkan Tok Guru..........

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar menegaskan gesaannya supaya Abdul Ariffahmi Ab Rahman segera melepaskan jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PBMK) kerana rasa sayang kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat itu.

Menurutnya, ini memandangkan beliau tidak sanggup lagi melihat ada pihak-pihak tertentu termasuk di laman web dan blog yang mencerca Nik Abdul Aziz kerana isu tersebut.

Beliau berkata, maka atas sebab itu pandangan peribadi itu dilontarkan kerana merasakan persoalan ini harus diselesaikan melalui pengunduran yang segera oleh Abdul Ariffahmi.

''Bukan mahu mengajar sesiapa, ia satu pandangan kerana saya sayang pada Tok Guru (Nik Abdul Aziz) kerana tidak mahu ada pihak mencerca tok guru atas isu ini," katanya ketika ditemui di lobi Parlimen, di sini hari ini. ( Baca Lagi)

Apabila Anak didik tidak sehaluan lagi dengan Tok Gurunya....ini la jadinya.....Tok Guru yang mengecam hebat tindakan anak murid yang disifatkan sebagai memandai-mandai campur tangan didalam Konflik yang dihadapi oleh TOK GURUNYA........wakaka....macam mana la Tok Guru nak ikut cakap anak murid.....nama lagi Tok Guru....mana boleh ajar Tok Guru macam mana nak mengelak...nak menepis...serangan balas pihak lawan.......kalau tidak masakan dia dapat gelaran Tok Guru.......kesian....mungkin anak murid tu mengaggap tok gutru yang BODOH dan tak boleh DIAJAR.....apa kata orang tua-tua tu BODOH SOMBONG......Ada pelbagai faktor yang menyebabkan Tok Guru jadi begini. Antaranya Tok Guru tidak lagi kuat berpegang pada Ajaran Islam...kerana telah terpengaruh dengan dakyah yang dibawa Oleh si YAHUDI Malaysia ( ANwar Ibrahim) sehinggakan sanggup menjadi Kuda tungangan kepada YAHUDI tersebut didalam misi menghancurkan Islam Dan Melayu di Malaysia ni.

Wednesday, December 9, 2009

Anwar guna Melayu hancur Melayu?

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim didakwa menggunakan orang Melayu untuk menghancurkan sendiri orang Melayu.
Anuar Shaari yang pernah menjadi Setiausaha Sulit Anwar berkata, walaupun begitu, masih ada yang tidak menyedari gerakan liciknya itu mampu menghancurkan bangsa tersebut dan Islam.
“Dia sememangnya licik mengatur strategi politik sehingga menyebabkan sebilangan orang Melayu menjadi begitu taksub kepadanya,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Beliau diminta mengulas kenyataan Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali bahawa orang Melayu akan hancur jika terus menyokong Anwar dan konco-konconya.
Ibrahim berkata, Anwar sanggup menjanjikan ‘bulan dan bintang’ kepada Pas dan DAP tanpa memikirkan kepentingan dan nasib orang Melayu dan Pas.
Anuar menambah, setelah Anwar dibebaskan dari penjara pada 2004, bekas Timbalan Perdana Menteri itu berjaya mencabut akar orang Melayu di dalam PKR.
Akak tertarik dengan laporan yang telah dibuat oleh utusan Malaysia hari ini yang telah membongkar apakah rahsia sebenar dan senjata yang telah digunakan oleh anwar ibrahim untuk menjatuhkan Melayu + Islam di Malaysia.Penubuhan awal Parti KeAdilan Rakyat adalah berdasarkan menuntut pembebasan Anwar Ibrahim iaitu REFORMASI yang ditahan pada tahun 1998 diatas pelbagai tuduhan terhadapnya. Dan akhirnya parti Reformasi tersebut berubah menjadi sebuah parti politik yang kuat iaitu Parti Komunis Rakyat (PKR). Anwar Ibrahim yang berkebolehan untuk menarik perhatian ramai didalam ucapanya menjadi senjata Tun Mahathir yang melantiknya sebagai Tim.Perdana Menteri pada waktu sebelum Anwar Ibrahim ditangkap. Ini juga jelas didalam kenyataan yang dibuat oleh bekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim apa yang dinyatakan didalam laporan utusan ni.
PKR : PARTI KOMUNIS RAKYAT
ANWAR YAHUDI

Saturday, December 5, 2009

“Kita doa sampai pecah perut”


“Kita doa biar pecah perut orang itu,” kata Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, semalam.

Nik Abdul Aziz berkata demikian ketika berucap pada majlis perhimpunan bagi menyatakan sokongan kepada beliau yang dihadiri kira-kira 3,000 penyokong di Dataran Ilmu, di Jalan Dato’ Pati di sini.

Perhimpunan itu diadakan sempena kuliah mingguan Mursyidul Am Pas itu di dataran itu yang bermula 8 pagi yang turut dihadiri Exco Kerajaan Negeri, Datuk Husam Musa yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri.

Beberapa sepanduk dan kain pemidang turut dipasang di sekitar lokasi itu sebagai tanda sokongan dengan sebilangan anggota Pemuda parti memakai lilit kepala berwarna merah yang bertulis “We Love Tok Guru” dan “Royalti bui-builah (bagi-bagilah)”.

Perhimpunan itu diadakan oleh penyokong Pas itu bagi menjawab demonstrasi bantahan ratusan penyokong UMNO terhadap Nik Aziz Selasa lalu bagi mendesak Nik Abdul Aziz memohon maaf kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berhubung doa bala terhadapnya.

INI LA DIA CONTOH SEORANG PEMIMPIN TERBILANG YANG DISANJUNG OLEH RAKYAT KELANTAN YANG TELAH DIPERBODOHKAN SELAMA 19 TAHUN LAMANYA NIK AZIZ MEMERINTAH NEGERI KELANTAN. NAK KATA RAKYAT BUTA AGAMA , SEKOLAH PONDOK BERSEPAH-SEPAH DI KELANTAN....NAK KATA TAK TAHU LANGSUNG BAB AGAMA ISLAM , BERBAGAI-BAGAI TOK GURU ...CUCU TOK GURU PUN ADA.....WARIS TOK GURU PUN ADA........APA YANG KURANG...DI KELANTAN...CUMA DARI SEGI PENGATAHUAN MELUAS BAB ISLAM TU KURANG...DAN KURANG AJAR TU ADA SKIT LA.....SEBAB MENIPU RAKYAT DENGAN MENDOAKAN PERKARA YANG BURUK2 KEPADA ORANG LAIN......YANG PELIK TU ADA PULAK YANG MENYOKONG TU.....HAIRAN...BEBAL SANGAT KE BAB AGAMA NI......SAMPAI MINTA DENGAN ALLAH S.W.T AGAR PECAH PERUT NAJIB SEBAB MAKAN HAK RAKYAT NEGERI KELANTAN.......BUKAN ITU SAHAJA....PANGKAH PAS KE SYURGA PUN ADA......MENGKAFIRKAN ORANG LAIN SECARA TERANG-TERANGAN PUN ADA.....CONTOH PEMIMPIN ISLAM APA KEBENDA NI.......DAH LA....BERENTI LA WAHAI SITUA OI.....RAMAI LAGI YANG MUDA2 YANG BOLEH DILANTIK MENJADI MENTERI BESAR KELANTAN TU....JANGAN ASYIK BERDOA MINTA BALA JER.......TIAP-TIAP TAHUN BALA SAMPAI DI KELANTAN......ITU BERMAKNA ALLAH MUKA.......BILA ADA DIANTARA HAMBANYA MENDOAKAN KETIDAK SEJAHTERAAN ORANG LAIN.........JANGAN JADI BODOH SANGAT...ANAK2 NIK AZIZ BOLEH LA JAGA ORANG TUA NI ELOK2.....DAH NYANYOK DAH NIE...ORG TUA NIE.,...SURUH DIA BUAT AMAL IBADAT LEBIH SKIT......JANGAN DAH NAK MATI NANTI BARU NAK MINTA AMPUN..NAK MINTA MAAF......

Friday, December 4, 2009

NIK AZIZ BERTEKAK DENGAN HADI AWANG


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat menyangkal kenyataan Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa beliau tidak menerima nasihat perundangan dan politik yang betul daripada pegawainya sehingga menyebabkan berlakunya krisis dalam Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

Nik Aziz berkata, semua pegawai yang memberi nasihat dan pandangan kepadanya adalah mereka yang boleh dipercayai serta betul fakta dan maklumatnya.

“Saya tidak tahu siapa dia (orang) yang menasihat saya dengan tidak betul, banyak orang (pegawai) memberi nasihat kepada saya dan saya kira ianya betul. >baca la Lagi<

Ni la yang diantaranya masalah dalaman yang menganggu gugat kedudukan Nik Aziz yang mana terlalu banyak pihak yang mendesak agar TGNA meletakan jawatannya. Tetapi TGNA menafikan kononya tidak mahu membuka pekong didada..namun yang pasti telah ramai yang tahu bahawa Nik Aziz mempunyai PEKONG DIDADA....Bukan sahaja PEKONG...tetapi.....KURAPSI....PANAU semua ada PAKEJ la katakan......perkara terbukti apabila TGNA tidak mampu untuk menerima kenyataan yang dibuat oleh Presiden PAS Abdul Hadi Awang kerana telah menyifatkan bahawa TGNA tidak menerima nasihat yang baik daripada Kroni2 PMBK sewaktu perlantikan menentunya sebagai CEO di PBMK. Namum TGNA menyangkal kenyataan tersebut dengan alasan bahawa Dia ingin Hadi Awang tunjuk siapa yang tidak memberikan nasihat yang betul kepadanya sewaktu melantik menantunya sebagai CEO di PMBK. Abdul Hadi mengakui perkara ini berlaku disebabkan mereka yang bertugas di sekeliling Menteri Besar itu tidak memberi nasihat perundangan dan politik yang betul kepada Mursyidul Am Pas itu. Pada 23 November lalu, rombongan Pas Pusat diketuai Abdul Hadi, menemui Nik Aziz di Kota Bharu dan menasihatkannya supaya mengarahkan Abdul Ariffahmi melepaskan jawatan demi menjaga nama baik kepimpinan kerajaan negeri.

Nik Aziz berkata, segala nasihat yang diberikan dibincangkan dulu, bukannya membuat keputusan sendiri dan sekiranya beliau merasa berpuas hati dengan nasihat itu, ia akan diterima, kalau tidak ia ditolak

Sorang kata tak ada..semuanya baik.....Sorang lagi kata tak baik......

Lama2...hancur la PAS ni......Sebab kedua-dua orang berpengaruh ni dah tidak sehaluan lagi.........BAHTERA PAS HANCUR.....

Thursday, December 3, 2009

Pulau Pinang turut larang kursus BTN

Pulau Pinang mengikut langkah Selangor melarang semua kakitangan kerajaan negeri mengikuti kursus Biro Tata Negara (BTN), berkuat kuasa serta-merta.

Mengumumkan larangan itu, Timbalan Ketua Menteri I, Mansor Othman, berkata satu usul berhubung perkara berkenaan akan dibentangkan penyokong kerajaan pada persidangan Dewan Undangan Negeri, esok.

"Banyak maklum balas diterima yang mahukan kakitangan kerajaan negeri dilarang mengikuti kursus BTN berikutan kesan negatif yang diperoleh dan menyebarkan propaganda Barisan Nasional (BN)," katanya pada sidang media di Bangunan DUN di sini, semalam.

Ini satu hal lagi perkara yang tak pernah wujud dan tak pernah dipersoalkan pun selama ini...Bukan itu sahaja malah tidak ada yang bersuara dan menyatakan bahawa BTN itu berbentuk perkauman...memburuk-burukan pembangkang dan sebagaimana yang dinyatakan oleh MP2 pembangkang. Karut marut semua tu...sebenarnya kalau nak tahu cerita yang sebenar.....kenapa pembangkang takut sangat dan nak mansuhkan Kursus BTN tu bukan sebab apa....sebab mereka tahu ramai pengundi muda yang menyertai kursus tersebut dan dalam masa yang sama mereka memerlukan Pengundi muda untuk menjadi pengundi Pembangkang didalam pilihanraya akan datang. Disebabkan remaja-remaja kita pada akhir2 ini telah hanyut jauh ditelan arus pembangunan yang pesat maka remaja-remaja kini telah melupakan Fakta-fakta sejarah yang berlaku sebelum mereka dilahirkan serta berada didalam tempoh pembesaran. Maka dengan itu ramai generasi muda yang mempunyai pelajaran masuk dan bekerja dengan kerajaan akan diterapkan kedalam kursus yang berbentuk Kenegaraan tersebut. Dengan cara ini remaja-remaja tidak akan melupakan lagi sejarah Negara. itu yang sebenarnya.....ini semua permainan YAHUDI2 PEMBANGKANG ni la........Sejarah Anwar dipilih menjadi menteri pun......bukan dari faktor Anwar bijak Ekonomi tetapi.....Kepetahan Anwar didalam memukau khalayak yang mendengar ucapanya. Ini telah dibuktikan oleh Tun Mahathir sendiri yang telah memerintah Negara kita selama 22 tahun lamanya. Bukan satu masa yang pendek. Sehinggakan Malaysia yang kecil ni Digeruni oleh Negara-negara luar dan pelbagai pembangunan yang pesat telah berlaku sepanjang Tun Mahathir Memerintah Malaysia.

Nik Aziz tetap mahu terus teraju kerajaan Kelantan

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat, semalam bertegas dengan pendiriannya untuk terus menerajui pentadbiran negeri ini walaupun menerima desakan dari Jemaah Rakyat Prihatin Kelantan (JRPK) supaya meletak jawatan.

Katanya, dengan jumlah seramai 200 orang yang mengadakan demonstrasi, ia tidak mampu menganjaknya menurut kehendak mereka.

"Mustahil saya perlu akur dan meletakkan jawatan semata-mata kerana digesa 200 'budak-budak nakal' bawah pohon jati di pintu masuk Kota Darul Naim, kelmarin. (Baca Lagi)

Pendirian TGNA yang tidak akan berundur walau pun di desak oleh "Budak-budak Nakal" (UMNO). Ini kerana bagi TGNA belum sampai lagi masa untuk melihat kehancuran sebenar Melayu+ Islam di Malaysia. Ini mungkin TGNA mempunyai agendanya tersendiri. Walaupun anak TGNA sendiri telah menyatakan bahawa Ayahandanya telah tua dan mungkin telah letih tapi tidak bermakna pihak lain perlu memaksa ayahnya meletakan jawatanya. Aku rasa anak beranak ni sama jer pemikiranya. Yang kesiannya adalah Melayu.....Yang kesianya Adalah Islam....di Bumi Melayu.......YAHUDI ni suka la....sudah la menjadi BABI tunggangan kepada PADERI ANWAR IBRAHIM........diperalatkan lagi seperti tidak bermaruah....dicaci fahaman WAHABI....pun tak ada hal lagi....inikan pulak diberi gelaran YAHUDI.......memcah belahkan kaum Melayu......apakah TGNA buta itu semua.....tak tahu la...seharusnya TGNA ni dah duduk atas tikar sembahyang memohon keampunan kepada Allah S.W.T......kerana dosa-dosa yang dilakukan oleh TGNA sepanjang 20 tahun memerintah Negeri Kelantan. Tapi tak jugak maju-maju....sama macam tu jugak.......Tak kan la kerana Royalti minyak Negeri 20 tahun tak berubah-berubah. Ini jelas dan nyata dengan fakta bahawa terlalu ramai Rakyat Kelantan yang keluar dari Negeri Kelantan kerana taraf ekonominya berada di paras Kemiskinan. Sebab itu ramai orang-orang Kelantan di Merata Negeri......Kononya Hijrah......mencari rezeki...tapi bila ditanya kepada rakyat kelantan yang berada luar dari Kelantan...apa yang mereka katakan adalah " Kelate Payoh nak Cari Rezeki. Kijo Pun Kure....." ini lah jawapan yang akak pernah dapat.......itu kata Pendapatan Tahunan Negeri Pemerintah Pembangkang jauh lebih baik.....Porah.....BONTOT la wei.......Jangan mimpi la nak capai kemajuan dalam negeri jika tidak ada bantuan dari kerajaan Persekutuan...jangan cakap banyak la......

Renung...renungkan ......Selamat Beramal.....

Tuesday, December 1, 2009

Perlu letak jawatan

Penganalisis politik menggesa Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat melepaskan jawatan berikutan tindak-tanduk politik beliau yang semakin menyeleweng daripada ideologi parti sehingga mencetuskan kegelisahan umat Islam.

Menurut mereka, jika Menteri Besar Kelantan itu tidak berundur, dikhuatiri parti itu semakin lemah dan bakal berkubur khasnya di Kelantan.

Kata mereka, Pas 'hilang maruah' apabila Nik Abdul Aziz sanggup membiarkan diri menjadi 'kuda tunggangan' orang bukan Islam khasnya pemimpin DAP demi kelangsungan hayat politiknya.

Prof. Datuk Zainal Kling berkata, Mursyidul Am Pas itu sudah mula memesongkan ahli Pas supaya turut mengikut telunjuk orang bukan Islam demi menjaga hati mereka.

Sambil memberi contoh beberapa isu berkaitan kepentingan orang Islam di Selangor, Perak, Pulau Pinang dan Selangor, Nik Abdul Aziz tidak membela Islam tetapi sebaliknya mencari helah mempertahan pemimpin DAP yang menghina Islam dengan alasan 'mereka tidak faham Islam'. (Baca Lagi)

Kini jelas dan nyata bahawa Nik Aziz yang diagungkan oleh rakyat yang menyokong Pakatanrakyat hanya lah kambing hitam tunganggan Pembangkang untuk mengaburi mata rakyat Malaysia melalui Agama Islam. Adakah Nik Aziz layak dipanggil DAJJAL??.....Makhluk PEROSAK..????atau sebalinya.Ahli Pas seharusnya meneliti secara mendalam perkembangan kepimpinan parti tersebut yang sudah tersasar daripada perjuangan asal untuk memartabatkan Islam.Pendapat akak ini juga turut d disokong oleh Profesor Politik dan Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof. Dr. Mustafa Ishak yang menyatakan tempoh 18 tahun sudah terlalu lama untuk Nik Abdul Aziz berkuasa dan wajar bersara daripada politik.Bukan itu sahaja , tindakan Nik Abdul Aziz mendoakan orang lain ditimpa bala sudah membuktikan bahawa beliau bukan lagi ulama atau pemimpin Islam tulen. Akak ingin menyatakan bahawa Ciri-ciri seorang pemimpin sudah tidak ada lagi pada Nik Aziz . Ini jelas menunjukan bahawa Nik Aziz dah Nyanyuk.....kalau dia seorang tak pe la lagi...ini cuba lihat posting akak berkenaan dengan Persidangan DUN Perak yang lepas. Lihat pengikut yang terlalu taksub dengan Nik Aziz , sama juga . Mendoakan agar orang lain ditimpa bala. Ini bukan sahaja memberikan imej buruk kepada ISLAM di Malaysia , malah tindakan ini sudah mencontengkan arang yang hitam kepada seluruh Orang Islam di seluruh dunia. Fikir-fikirkan la wahai rakyat Malaysia......

Monday, November 30, 2009

Nik Aziz pertahan doa minta bala


KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tetap mempertahankan tindakannya berdoa kepada Allah supaya memusnahkan masa depan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan UMNO jika Kerajaan Pusat enggan memberi royalti minyak kepada Kelantan.

Beliau berkata, tindakan itu tidak salah kerana doa ditujukan sekiranya Najib mempunyai niat jahat apabila tidak memberikan royalti petroleum.

Berikutan tindakan itu beliau mendapat kritikan hebat termasuk daripada kalangan ulama di negara ini.

“Akhbar kata ulama bidas, saya nak tanya balik ulama benda apa? Ulama ni siapa dia? Di zaman Nabi Muhammad SAW, ulamalah yang menentang: Nabi Muhammad. Iaitu ahli kitab. Ahli kitab ni iaitu Nasara dan Yahudi dipanggil ulama. Kedua-dua ini disebut ahli kita. Jadi kedua-duanya sama. Jadi yang lawan nabi ialah ulama.

“Maka sebab itulah Imam Ghazali tulis dalam buku Ihya Ulumuddin mengenai ulama jahat, kerana ulama ialah waris nabi. Bila kita jadi waris satu orang dan orang itu mati, kita terima pusaka. Pusaka itu apa yang ditinggalkan oleh si mati. Kalau si mati tinggalkan tanah kita terima tanah juga betul. Tetapi kalau kita terima lori sah dah lori haram. -->Selanjutnya<--

Ini satu hal lagi si tua kutuk tak sedarkan diri ini.....Harapakan namanya aje yang Imam..pemimpin contoh kononya....tapi bila berdoa mintanya yang bukan-bukan...ha tu rajin-rajin la minta bala......senang yang terkena bala bukan PM seorang tapi seluruh kampung...silap-silap seluruh Malaysia...kemana perginya fikiran Nik Aziz ni...Taka da otak ke.?? Tu la bila orang suruh letak jawatan tu letak ajer la...jangan la mengada-mangada cakap tugas belum selesai la...dah nyanyok dah orang tua ni.....tengok umur la pulak dah berapa dah umur orang tua ni......Ini lah punca umat ISLAM di Malaysia ni berpecah belah.....kenapa tak buat solat hajat beramai-ramai jer minta diturunkan Bala kepada Perdana Menteri dan seluruh Rakyat Malaysia.....TAKUT ke..? Takut terkena batang hidung sendiri......" Aku tidak akan merubah nasib sesebuah Kaum melainkan Mereka Mengubahnya Sendiri..." ada baca ke tak ada baca apa Allah dah pesan.....kali mengaji Al-Quran tu biar sampai betul-betul faham apa isi kandunganya........So tak salah la kalau Pengasas Pondok Genting sendiri menyatakan bahawa Nik Aziz Dan Kroni menggunakan Fahaman Wahabi didalam sistem pemerintahan mereka....Tu la pasal Negeri Kedah tak ada pembangunan langsung di sana....Kelantan tiap-tiap tahun menerima bala dari Allah dan Allah memberikan Banjir di Kelantan Setiap tahun.....itu pun tak reti nak menilai ke wahai Rakyat Malaysia OIIIIII.......tengok la Pemimpin PAS minta Doa Bala....bukan itu yang dituntut didalam Islam....Ini tidak...akak tengok yang menyokong BODOH 2x5 jugak......BENGAP.....tak ada doa lian yang nak diminta....Pulihkan Ekonomi ker....Kayakan lagi Hasil Bumi Malaysia Ke....kesejahteraan Umat Islam seluruh Dunia ke......ok la jugak.....Tambah pulak dengan Bai'ah Cerai Isteri Talak 3. Ni fahaman mana pulak yang diikutnya......ADUHAI...BODOH....BODOH......

Wan Azizah Oh Wan Azizah.....Wanita Suci....SUCI KER?????


Tengah dok selak..selak...paper tadi tetiber jer....terlintas dalam kepala otak akak ni...pasal Wan Azizah isteri kepada Anwar Ibrahim (Al-Juburi ). Bukan apa akak tengok Wan Azizah ni seolah-olah seorang perempuan suci yang tidak melakukan DOSA langsung ker...tak ada akhbar yang tulis story pasal dia ni. Paling-paling tidak pun.....Azizah pakai spender jenama apa? Tak kan bernard Chandran punya Ciptaan kot....tak mungkin.....Bra apa.....mustahil la azizah pakai bra tempurung jer kot......Nampak baik....dan terpimpin orangnya...tapi Ikut ANWR IBRAHIM LARI KE SIAM......apa buat....adakah itu satu contoh pemimpin yang baik ke.?..sebagai seorang wanita yang digelar pemimpin.....akak pun pelik la jugak kan apsal tak ada satu pun yang keluar cerita pasal Wan Azizah Wan Ismail ni.....Baik sangat ke Perempuan ni.....Bagus sangat ke perempuan ni.......dengar cerita wan azizah dah tak tidur dengan Anwar Ibrahim...BETUL KA????? Akak dengar cerita la kan......sebab Azizah tak sanggup tidur lagi bersama ANWAR IBRAHIM....sebab ANWAR IBRAHIM suka main belakang...Azizah tak minat main belakang.........so dek kerana Al-Juburi asyik nak main belakang jer........Azizah pun mengeluarkan satu memo yang berbentuk SMS kepada Anwar Ibrahim dengan menyatakan bahawa Anwar Diarahkan tidur di Sofa sahaja selagi Nafsu BONTOT Anwar Ibrahim masih lagi menghantui Anwar Ibrahim.......gempak jugak story yang akak dapat tengahari tadi ni............Kawan akak cerita la kan.......Azizah ni tidak kurang hebatnya jugak tau sebenarnya.......Jika Anwar Ibrahim pernah dikaitkan dengan skandal Isteri kepada Azmin Ali.....tidak mustahil......Wan Azizah juga mempunyai skandal bersama Azmin Ali.......sebab akak difahamkan bahawa Azmin Ali ni suka perempuan yang mirip-mirip perempuan cina.........sebab tu Azmin ada hubungan yang baik serta diantara orang kepercayaan Anwar Ibrahim..........itu baru nama KeAdilan namanya......

hermm.....so apa komen rakan-rakan semua...dipersilakan...jangan malu jangan segan....

Perkembangan DAP Negeri Pulau Pinang!!!!!

Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan menimbangkan secara serius untuk mengikuti jejak langkah kerajaan negeri Selangor mengharamkan kursus Biro Tata Negara (BTN) kepada kakitangannya. Timbalan Ketua Menteri I, Mansor Othman berkata " kerajaan negeri memandang serius cadangan anggota Parlimen Balik Pulau Yusmadi Yussof bagi kerajaan negeri mengikuti langkah Selangor."

Ini juga telah jelas menunjukan bahawa secara keseluruhanya Pakatanrakyat telah goyah dan pengecut. Nampakgayanya seluruh Negeri yang berada dibawah pemerintahan PakatanRakyat akan jatuh semula ke tangan Kerajaan. Didalam ucapan tim.ketua Menteri 1 Pulau Pinang Mansor Othman kerajaan Negeri perlu mengikut langkah Selangor yang telah memansuhkan Kursus BTN Biro Tata Negara yang dikatakan pengisian didalam Kursus tersebut ada menyebarkan risalah yang memburukan kerajaan. Yang kak Jam tahu elemen-elemen seperti tersebut tidak wujud langsung didalam kursus BTN tersebut. Malah BTN ini juga berfungsi memupuk kesedaran Patriotisme diantara jutaan rakyat Malaysia tidak buta sejarah.

Kenapa PakatanRakyat dan goyah ke struktur Organisasi Pembangkang yang diwar-warkan kukuh dan kuat tu. Memang patut pun bergoncang PakatanRakyat sama seperti Anwar Ibrahim yang dilantik sebagai Penasih Ekonomi Negeri Selangor. Lepas ni boleh la pakai Khidmat Anwar Ibrahim untuk mengelolakan ekonomi Negeri Pulau Pinang, Ok...

Thursday, November 26, 2009

Keputusan mahkamah rasional - Speaker

Speaker Dewan Undangan Negeri Kedah, Datuk Dr. Abdul Isa Ismail menyifatkan keputusan Mahkamah Rayuan membenarkan penangguhan interim oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) terhadap pengosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Siputeh sementara menunggu rayuan didengar pada tarikh lain adalah satu keputusan yang rasional.

Bagaimanapun, beliau berkata, mahkamah perlu mempercepatkan proses kes tersebut bagi mengelak nasib rakyat di kawasan Kota Siputeh yang terbiar tanpa mempunyai seorang wakil rakyat sah.

"Saya tidak boleh menolak kemungkinan kes ini akan tertangguh sehingga pilihan raya umum yang akan datang.

"Namun kuasa untuk menentukan cepat atau lambat sesuatu kes diselesaikan di mahkamah bukan terletak pada tangan saya dan oleh itu saya mohon agar mahkamah mempercepatkan proses rayuan kes ini," ujarnya ketika ditemui di pejabatnya di Wisma Darulaman di sini hari ini.

Keputusan yang diumumkan pukul 7.30 malam semalam menyebabkan SPR tidak perlu mengemukakan writ Pilihan Raya Kecil DUN Kota Siputeh yang sepatutnya dikeluarkan selewat-lewatnya esok.

Panel tiga hakim diketuai oleh Datuk Sulong Matjeraie membenarkan permohonan SPR setelah berpuas hati bahawa isu Perlembagaan yang dihujahkan itu belum pernah dibangkitkan di mahkamah. >Selanjutnya<

Melihat kepada reaksi pihak pembangkang yang angkuh....seolah-olah yakin bahawa Kerusi DUN Kota Siputeh akan menjadi milik mereka. Akak tidak merasakan bahawa rakyat Kedah masih menaruh kepercayaan kepada Pemerintahan PAS. Setelah pelbagai isu berjaya dibongkarkan oleh rakyat Malaysia. Antaranya Isu Bai'ah PAS CERAI ISTERI TALAK 3. Isu Menantu dan Bapak Mertuanya dan pelbagai lagi la. Seharusnya selaku rakyat Malaysia yang prihatin dan tidak mementingkan diri sendiri tidak salah rasanya jika kita bertindak dan membiarkan Mahkamah membuat keputusan yang tepat dan bersesuaian dengan masa. Ini akak tengok macam confirm je Kerusi Kota Siputeh jatuh ketangan PAS. Jangan mimpi la wie......bengap la orang-orang Kota Siputeh kalau masih memilih kerajaan PAS untuk memerintah Negeri Kedah.......


Chin Peng tidak layak jadi idola


Chin Peng tidak layak dijadikan idola oleh sesiapa pun kerana selain dosa kekejaman yang tidak terampun, bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) itu diyakini masih tegar menjunjung fahaman komunisme.

Sebaliknya Chin Peng perlu dilayan seperti penjenayah perang Nazi yang terus diburu dan dihadap ke mahkamah perang antarabangsa apabila berjaya ditangkap.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, pihak yang menjadikan Chin Peng sebagai idola perlu menyorot sejarah keganasan komunis membunuh ramai anggota keselamatan termasuk bekas Ketua Polis Perak dan ribuan lagi yang cacat anggota.

Selain itu, jelasnya, nyawa orang awam juga menjadi korban angkara keganasan PKM selain banyak wang negara dibazirkan untuk menghalang keganasan mereka.

Beliau turut mempersoalkan kewajaran memaafkan pemimpin komunis itu kerana rekod keganasan PKM lalu dan pendirian Chin Peng sekarang meyakinkan beliau bahawa dia masih berfahaman komunis.

"Saya berani kata demikian (Chin Peng masih berfahaman komunisme) setelah membaca buku tulisan pengasas Rejimen Ke-10 PKM, Abdullah C.D, yang tidak menyesal dengan perjuangan komunis, malah menganggap perjuangan bersenjata sebagai perjuangan kemerdekaan. >Selanjutnya<


Mengapa mesti Chin Peng sebagai idola di Malaysia....Akak tidak merasakan bahawa Chin Peng layak untuk dijadikan seorang idola oleh mana-mana rakyat di Malaysia.Bagi akak cukup la pertelingkahan 13 Mei 1969 yang mana pada ketika itu akak berpendapat bahawa seluruh kaum cina di Kuala Lumpur berfikiran dan berfahaman Komunis. Kalau nak diceritakan kisah zaman komunis di Bumi Melayu ni....boleh mengalir air mata....bila akak menonton rancangan astro 131 Mustika , ada mengisahkan tentang komunis " Lembing Dan Layang." tersentuh perasaan melihat bagaimana orang-orang Melayu diperlakukan. Bagi akak usah kata dia yang masih hidup.....abu mayatnya juga HARAM memijak TANAH MELAYU.

Wednesday, November 25, 2009

ISU PMBK DIAANGGAP SELESAI?????!!!!!!!!

Ha ni akan nak komen satu lagi ni...pasal isu PMBK ni.......isu yang mana melibatkan dua beranak menantu dan Pak Mertuanya. Isu ini tak ubah seperti cerita P.Ramlee MADU TIGA.......Antara menantu dan Pak mertuanya..........Akak hairan juga la kan.....mentang-mentang la Nik Aziz tu Menteri Besar Kelantan ayah mertua kepada CEO PMBK Ariffahmi Rahman diarahkan supaya meletakan jawatan begitu sahaja. INI TIDAK ADIL....sebelum perletakan berlaku secara langsung.....SPRM perlu menyisat dahulu CEO PMBK tu....sedangkan ayah mertua pun ditaja ke Makkah , oleh beberapa kontraktor inikan pula anak menantunya.......siasat dahulu...comfirm clean n clear......baru la boleh letak jawatan.....wah kalau kesilapan kerajaan bukan main lagi..minta SPRM selidik...sana...sini....tapi bila dah terkena batang hidung sendiri kelam kabut semua.......nak menutup cerita konon....sudah la PAK GURU OI....orang kampung dah tahu dah KELINTAT kamu dua beranak....

Cuba baca kat : SINI...

Pendedahan Pentadbiran Negeri PAS Kedah

Sekarang ni PAS Kedah yang diketuai oleh Azizan sedang canang dengan rakyat untuk mengorek minyak di Yan. Bab nak cari gali minyak ni zaman kerajaan BN lagi dah bunyi. Nak cari minyak untuk tambah pendapatan negeri. Hak yang cari gali minyak kat Yan tew aku tak heran, tapi yang aku heran, kenapa dulu masa BN nak buat si hamPAS ni gagah nak tentang, siap print banner, hasut penduduk kampung, tentang kononnya nanti peniaga air nira di Yan akan hilang pendapatanla, macam-macam lagi, siap masuk tv lagi, biasala publisiti. Alih-alih, naik saja kerajaan Pas Kedah, canang nak masyuk ngan minyak pulak. Katanya Kedah takdak duit...

Bab seterusnya, sekarang ni kalu nak jadi penyambut tetamu mahupun penaip (jawatan tukang taip ni wujud ka lagi dalam pengambilan kerajaan?) senang sahaja. Apa yang diperlukan bukanlah sekeping sijil SPM mahupun sijil tamat Taska, tapi sekadar sedara mara penasihat MB ker, sepupu sepapat exco ker, adik beradik serta kroni PAS ker, boleh masuk kerja di SUK tanpa perlu interview mahupun exam. Serap masuk terus. Bab gaji, Q8 semua akan diuruskan kemudian. Masuk kerja secara tetap tanpa melalui SPA Negeri dah. Senangnya.. Ini baru namanya ketelusan dalam pentadbiran.

Dulu time BN tadbir negeri, hari ahad semua senyum lebar. Pegawai kerajaan dapat rehat 2 jam (seperti rehat pada hari Jumaat di Kuala Lumpur), kini tiada lagi. PAS dah potong. Terer PAS tadbir Kedah. --->Baca la Lagi<---

Hermmm.....tengah bedek2 laman blog rakan2 akak...terselak pulak laman Blog adik akak yang dah sekian lama akak tak jumpa dia.....wah seronok pulak baca apa yang ditulis oleh AnakMuda...pendedahan yang nyata dan jelas terhadap kepimpinan PAS di Negeri Kedah. Akak rasa diorang ni memang tak......sengaja nak bagi hangat keadaan Politik lepas tu bila dah jatuh berguling sesebuah kerajaan Negeri tu mereka pulak yang memerintah. Sekarang dah jelas dan nyata lah bahawa sekiranya Pembangkang juga yang dipilih oleh rakyat Negeri kedah Perkara yang sama juga akan dilakukan oleh mereka. Bukan la akak nak mengasut kan....(ISA pulak Akak ni kang...) tapi kenyataanya adalah pembangkang juga akan melakukan perkara yang sama. Malah lebih teruk lagi Pembangkang Megisytiharkan bahawa Negeri Kedah tak ada DUIT...hai hari tu bukan main lagi berbangga dengan pencapaian setiap negeri yang diperintah oleh Pembangkang...sekarang ni mengaku tak ada DUIT pulak...kenapa....DAN MAKAN KE DUIT2 Rakyat semua tu....ha kan dah laser mulut akak ni.....

Thursday, November 19, 2009

PENJELASAN TERPERINCI TENTANG SAHAM AZMIN DAN SHAMSIDAR - NIZAR KOMA!




Medan Info Kita agak tertarik dengan salah satu transaksi dimana salinan Contract Note [Nota Kontrak] diatas nama Shamsida Taharin bertarikh 14 Jun 1993 yang dikeluarkan oleh salah satu broker saham Rashid Hussain Securities, sekarang ini dikenali sebagai Rhb Investment Bank.

Didalam kaedah jual beli saham, Nota Kontrak adalah dokumen bukti kukuh sesuatu transaksi yang dikaitkan, malah dalam kes perbicaraan Mahkamah sekiranya ada tuntutan daripada pihak broker saham keatas sebarang hutang-hutang tertunggak kesan dari kerugian kontra [Contra Losses], maka Nota Kontrak adalah dokumen paling penting, most crucial documents required as tender of evidence….!

Kita perhatikan dokumen diatas, jelas bahawa Shamsida melalui broker sahamnya telah “berani” membeli saham sebuah syarikat yang disenaraikan dipasaran terbuka [open market listed shares].

Dalam kancah dunia BSKL, ‘market players’ yang menyertai ‘open market games’ dalam pembelian dan penjualan saham semestinya kumpulan “Punters” dan satu lagi ialah kumpulan “Syndicated players”

Mengikut dokumen tersebut, saham syarikat yang dibeli oleh Shamsida adalah FEHB – sila tengok pada kolum “securities name”. Ketika itu FEHB adalah Far Eastern Holdings Berhad.

Seterusnya perhatikan pula pada Quantity pembelian saham tersebut, betapa beraninya Shamsida membeli sebanyak 100 lot [unit setiap 1,000]..? bermakna pembelian 100,000 unit

Jumlah yang dibelanjakan mencecah RM283,000 kerana pada hari pembelian harga saham syarikat tersebut ialah RM2.80 se unit. Persoalannya disini, apakah akan terjadi seandainya keesokkan hari atau beberapa hari selepas itu harga saham itu turun kepada RM2.50 se unit..? Sudah pasti Shamsida akan mengalami kerugian sekelip mata sebanyak RM30,000..!!

Tetapi kenapakah Shamsida “berani” untuk mempertaruhkan wang melebihi suku jutaan ringgit jika tidak pasti meraih keuntungannya..? Besar kemungkinan Shamsida sudah mendapat “jaminan” atau dalam bahasa open market dipanggil “tips off” bahawa harga seunit saham FEHB akan melebihi RM2.80 maka akan perolehi keuntungan pada transaksi tersebut…

Disingkap kembali sekitar tahun 1992 – 1993, BSKL sedang mengalami zaman kegemilangannya dimana indeks mencecah sehingga 1,400 mata. Ramai yang alpa dan lebih menumpukan kepada BSKL. Heboh diberitakan ramai yang ‘berpeluang’ untuk buat duit sebagai pendapatan alternatif jika terlibat bermain saham open market….., beberapa nama kaunter pasaran saham ketika itu menjadi bualan dan tumpuan seperti Renong, Idris Hydraulic, Johan Holdings, Trengganu Development, Ekran, MRCB, Mulpha, AP Land, TRI – Technology Resources dan lain lain lagi.

Pada waktu ini, senjata yang paling penting dikalangan pelabur dan market players adalah “tips off”, kaunter manakah yang akan “digodam” oleh Punters dan Syndicated Players……

Trend ketika itu, sekiranya ada mana mana individu yang membuat “unusual transactions” seperti membeli saham sesebuah syarikat yang disenaraikan [listed counter] dengan kuantiti yang banyak, seperti yang dilakukan oleh Shamsida, maka sudah pasti transaksi tersebut sudah mendapat “insider information”.

Dalam senario ini sudah pasti market players akan memberikan maklumat kepada mana mana individu pilihan mereka untuk mendapat peluang membuat duit… “great chances to make fast money..”---->baca lagi


Disebalik nama Azmin Ali dan Samsidar.....dengan jelas menunjukan bahawa mereka ini adalah Kroni dan Tali Barut Anwar Ibrahim bertahun lamanya. Dengan tujuan yang sama seperti anwar Ibrahim. Namun adakah kita semua tersedar dari lena buaian mimpi janji manis PKR.....Sedar la wahai rakyat Malaysia bahawa Mereka semua dah kaya raya.....sekiranya Malaysia huru-hara mereka semua boleh lari keluar Negara dan menetap disana......apa akan terjadi pada kita semua........hidup melarat...mengemis dibumi sendiri........Misi mereka untuk menjual Negara kepada pihak luar mungkin akan menjadi igauan mimpi ngeri seluruh rakyat Malaysia setelah Anwar Ibrahim berjaya menduduki kerusi tertinggi pemerintahan Negara.

Tuesday, November 17, 2009

Kerusi Kota Siputeh Diisytihar Kosong, Mahkamah Perintah Pilihan Raya Baru

Pilihan raya baru akan diadakan bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Kota Siputeh di Kedah selepas kerusi berkenaan diisytihar kosong oleh Mahkamah Tinggi di sini pada hari Isnin.

Hakim Datuk Alizatul Khair Osman Khairuddin memutuskan bahawa kerusi itu kosong selepas penyandangnya Datuk Abu Hassan Sarif tidak menghadiri dua persidangan DUN tahun ini.

Berikutan keputusan Mahkamah Tinggi itu, Abu Hassan akan dihalang daripada menghadiri persidangan DUN esok.

Dalam keputusannya, Hakim Alizatul menegaskan bahawa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bertindak secara tidak wajar dan keputusan suruhanjaya itu bahawa Abu Hassan masih merupakan wakil rakyat bagi Kota Siputeh dan kerusi DUN itu tidak kosong, perlu dibatalkan.

"Meskipun saya bersetuju bahawa SPR mempunyai kuasa untuk menentukan kekosongan berlaku secara kebetulan, namun saya tidak berpendapat SPR dapat mengatasi kuasa Speaker mengikut Perkara 51 Undang-undang Tubuh Negeri Kedah," katanya ketika menyampaikan keputusannya pada 5.30 petang. --->Seterusnya<---


Satu lagi pergelutan politik didalam mencapai misi merampas tampuk pemerintahan sedia ada kini diantara Kerajaan Vs Pembangkang. Kerusi DUN Kota Siputeh telah diisytiharkan kosong setelah ADUNnya Datuk Abu Hassan Sarif tidak menghadiri dua (2) persidangan DUN tahun ini. Adakah Kerajaan Yang Memerintah akan mengusai kerusi tersebut atau pun sebaliknya. Ketika ini Nik Aziz , Anwar Ibrahim , sedang mengatur langkah harimau yang mana satu ingin dipertaruhkanya. Apa tah lagi isu yang akan dia bawa...lihat saja ucapan Anwar Ibrahim nanti , pasti akan keluar ayat " Saya pernah menjadi Menteri Kewangan " pasti akan terpacul dari mulut Al-Juburi.

Monday, November 16, 2009

TUN: ANWAR TAK TAHU PASAL EKONOMI.

Mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak tahu sangat mengenai ekonomi.

"Bercakap memang pandai tetapi pasal ekonomi dia tidak tahu," katanya.

Dr Mahathir memberitahu pemberita ketika ditanya mengenai pelantikan Anwar sebagai penasihat ekonomi kerajaan Selangor dengan bayaran elaun simbolik RM1 sebulan, lapor Bernama.

Dr Mahathir berkata, semasa menjadi menteri kewangan ketika berlaku krisis kewangan, Anwar telah menerima pakai pendekatan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) yang memburukkan lagi keadaan di negara ini. ---->baca Setrusnya<----
Ini diperkuatkan lagi dengan latar belakang Anwar Ibrahim sewaktu dia menjadi menteri kewangan. Tiada ada apa-apa angin perubahan yang dibawa oleh Bekas TPM itu.Malah ketika Negera dilanda Taufan kegawatan ekonomi juga tiada idea yang bernas dilakukan oleh Anwar Ibrahim. Inikan pula untuk menjadi PENASIHAT EKONOMI Negeri Selangor. Apakah Khalid Ibrahim sikambing hitam Anwar buta dan tuli? Sedangkan sejarah telah melakarkan bahawa anwar ibrahim dipilih menyertai Kabinet adalah hanya kerana kepandai Anwar bercakap , dan memukau khalayak agar menjadi penyokong dia. Ini juga turut dinyatakan oleh Tun Mahathir. Dengan penuh keyakinan rektorik Anwar Ibrahim diwarnai dengan ucapan Tan Sri Kambing MB Selangor bahawa Anwar Ibrahim berpengalaman didalam kewangan kerana Anwar pernah menjadi menteri kewangan suatu ketika dahulu. Sedangkan Tun Mahathir telah menyatakan dengan terang lagi bersuluh bahawa Anwar Ibrahim berkiblatkan IMF untuk menyelesaikan kemelut ekonomi negara ketika menjadi menteri kewangan. Dan ianya bukan memulihkan ekonomi malah memburukan lagi keadaan adalah. So fikir la baik2...sebelum memilih Anwar menjadi penasihat ekonomi negeri selangor.........."INGAT DARAH DAGING AKU ADA DI SELANGOR......."

Najib : SERANG SELANGOR HABIS-HABISAN


DATO' SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK :
Di dalam Laporan yang ditulis oleh berita harian hari ini ada memuatkan berita mengenai cabaran Anwar Ibrahim seandainya PM ingin menyerang Selangor untuk mendapatkan kembali dibawah pemerintahan Kerajaan memerintah iaitu Kerajaan Persekutuan. Didalam ucapanya ada menyatakan bahawa " "Sekarang silakan Najib. Masuk saja dan sentuh Selangor, kita bertempur habis-habisan," katanya ketika menyampaikan ucaptama pada Konvensyen PKR Menggilap Harapan Rakyat di sini.
Anwar juga menyatakan bahawa sejak kebelakangan ini PM asyik menyerang MB Selangor dengan pelbagai isu tidak cukup dengan "ISu Pembelian Lembu Raya Korban , di serang pula dengan isu Kepala Lembu . Anwar juga ada menyatakan sekiranya Selangor diserang sekali lagi beliau tidak akan tergagak untuk menggunakan segala jentera PKR untuk mempertahankan Negeri Selangor daripada dirampas oleh Perdana Menteri.
Kak jam : Berpendapatan bahawa , sejarah yang berada dibelakang Anwar Ibrahim telah mencatatakan bahawa anwar ibrahim hanya pandai bermain lidah yang tidak bertulang. Ini jelas setelah pemilihanya di Zaman Pemerintahan Tun Mahathir adalah berdasarkan kepandainya dan kepetahanya yang tidak ubah seperti seorang pelakon yang berpengalaman untuk memujuk khalayak dengan kata-kata nista dan bohongnya. Begitu juga sewaktu Anwar dilantik sebagai Menteri dibawah beberapa Kementerian sebelum memegang jawatan menteri Kewangan. Antaranya adalah Kementerian Pendidikan.Tidak ada apa-apa perubahan yang dilakukan oleh Anwar demi memajukan sistem pendidikan Negara. Apatah lagi Kementerian Kewangan. Inikan pula dilantik oleh MB Selangor sebagai Penasihat Ekonomi Negeri Selangor. Untuk PM...teruskan misi Dato' demi membela nasid rakyat negeri Selangor daripada terus ditipu oleh Di Pengkhianat Bangsa dan Negara Ini.

Friday, November 13, 2009

INI KAH SEBENARNYA PERJUANGAN PAS


Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad, berkata beliau tidak berniat menjadikan isterinya sebagai cagaran apabila mengangkat baiah cerai talak tiga ketika pilihan raya umum lalu tapi ia sebagai halangan untuknya melompat parti.
Khalid yang juga Yang Dipertua Pas Shah Alam dan ahli Lujnah Politik Pas Pusat berkata, baiah itu adalah pendinding untuknya daripada mengkhianati parti jika menerima sogokan daripada luar parti. --->Baca Seterusnya <---
Pengorbanan konon.......apa lagi yang nak dikorbankan lepas ni....setelah kamu semua korbankan Anak dan Isteri..........sebelum kahwin bukan main lagi , berjanji...ABANG AKAN JAGA AYANG LEBIH DARIPADA NYAWA....BONTOT la...........ingat isteri ini apa PELACUR ke???.......MINAH REMPIT ke........???? Dasar PENIPU...perjuangan Hukum HUDUD...ni la yang pernah digembar-gemburkan dari dulu lagi bukan HUDUD ISLAM...tapi HUDUD PAS...ni la dia....perjuangan nak berbini baru.....itu kalau dah berkahwin.....yang belum berkahwin....nak cagar apa.......BONTOT kepada ANWAR...........ini la kalau Allah S.W.T nak tunjuk kepada kamu orang semua rakyat Malaysia. Ni yang dikatakan perjungan....TAIK LA WEI..........mungkin ini sebabnya kenapa ALlah S.W.T tak izinkan Nik Aziz ke tanah Suci.....lepas tu keluar harakahdaily....Sinar harian.....menangis....sebab tak dapat ke Makkah.....PADAN MUKA.......lepas ni apa la pulak pendedahan yang rakyat Malaysia nak buat......

Thursday, November 12, 2009

Nizar tipu : Guan Eng terus tipu Melayu PP dalam isu tanah - siri 2



Ketua Menteri, Lim Guan Eng digesa memberi penjelasan berhubung status pemilikan tanah Lot 408 bersebelahan Hotel Eastern & Oriental di Georgetown yang didakwa telah ditukar oleh kerajaan negeri.

Ketua Pembangkang, Datuk Azhar Ibrahim berkata, sebagai orang nombor satu di Pulau Pinang, Guan Eng perlu tampil bercakap benar dan jujur selaras dengan prinsip cekap, akauntabiliti dan telus (CAT) yang kerap dilaungkan.

Tegasnya, semua wakil rakyat UMNO dan parti komponen Barisan Nasional (BN) negeri ingin mengetahui kedudukan sebenar isu tersebut.

"Ia bukan satu perkara yang sukar, kalau ya kata ya, kalau tidak katakan tidak. Bukannya buat tak faham sahaja sedangkan isu ini telah dibangkitkan sebanyak dua kali.

"Semua 11 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) BN bersedia untuk membahaskan perkara ini pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) yang akan bermula tidak lama lagi, kita semua nak tahu perkara sebenar.

"Isu ini tidak boleh dibiarkan begitu sahaja kerana rakyat telah diberi fakta yang tidak tepat pada sidang DUN lalu dan ia sepatutnya tidak berlaku di dalam dewan yang mulia itu, jangan sembunyikan apa-apa maklumat,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar bagi menggesa Guan Eng menjelaskan perkara sebenar berhubung isu tanah itu di pejabat Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (Perda) di sini hari ini.

Semalam ADUN Teluk Bahang, Datuk Seri Dr. Hilmi Yahaya berkata, Ketua Menteri boleh dirujuk kepada Jawatankuasa Hak dan Keistimewaan DUN pada sesi dewan akan datang sekiranya didapati berbohong.

Sebuah akhbar berbahasa Inggeris tempatan pada 1 November lalu melaporkan, ADUN Pulau Betong, Muhammad Farid Saad mendakwa Guan Eng menipu apabila menyatakan tiada pertukaran syarat guna tanah berlaku di antara April tahun lalu hingga Jun tahun ini.

Bagaimanapun, difahamkan, pentadbiran beliau telah meluluskan permohonan PDC Heritage Hotel Sdn. Bhd. untuk menukar jenis pegangan tanah di Lot 408, Georgetown daripada pegangan pajakan kepada pegangan kekal pada 3 Jun lalu.

Akhbar itu pada Khamis lalu juga melaporkan syarikat tersebut dengan kerjasama YTL Corporation Bhd. akan membina kondominium mewah dan restoran makanan laut di atas tanah tersebut.

Sementara itu, Pengerusi Gerakan Pulau Pinang, Datuk Dr. Teng Hock Nan berkata, Ketua Menteri atau mana-mana wakil rakyat sekali pun perlu bertanggungjawab terhadap jawapan yang diberikan di dalam DUN.

Katanya, DUN sangat mulia dan merupakan tempat dasar-dasar kerajaan negeri digubal sekali gus maklumat yang diberi perlu tepat dan betul.

"Kalau sudah tahu ada kesilapan dibuat, maka adalah wajar bagi seseorang itu tidak kiralah siapa pun perlu bertanggungjawab, beritahu dan minta maaf.

"Kalau sengaja dilakukan dan enggan pula minta maaf ia adalah satu kesilapan, individu itu boleh dirujuk kepada jawatankuasa berkenaan dan terpulanglah tindakan selepas itu,'' ujarnya

PAS : RAHSIAKAN BAI'AH....

Profesor Madya Dr.Zaitun Abu Bakar isteri kepada ADUN Shah Alam Khalid Samad menyatakan bahawa Bai'ah tersebut telah lama wujud didalam PAS. Dr.Zaitun juga menyatakan bahawa dia tidak takut dan risau diatas Bai'ah suaminya kerana
"Saya tidak takut... dia bukannya nak tukar parti... dia serius dan mengambil berat mengenai hal itu.
“Sebab itu dia mempertaruhkan sesuatu yang berharga... itu adalah antara dia dan Allah,” katanya ketika ditanya sama ada beliau sedar mengenai kesan baiah itu yang mengakibatkan talak tiga jatuh dengan sendirinya ke atasnya jika Khalid melompat parti.


Sumpah taat setia atau baiah jatuh talak tiga terhadap isteri wakil rakyat Pas yang mengkhianati parti adalah rahsia dalaman parti itu, ini juga telah cukup membuktikan bahawa Nik Aziz menteri besar Kelantan menyembunyikan sesuatu daripada rakyat. Akak tak yakin bahawa ramai isteri ADUN-ADUN PAS ni setuju dengan Bai'ah ni. Kelmarin, Khalid mempertahankan kenyataannya sebelum ini berhubung kewujudan amalan baiah talak tiga dalam Pas, yang dinafikan pucuk pimpinan parti itu.

Ditanya sama ada isteri wakil rakyat Pas lain pernah menghadiri majlis baiah itu, Zaitun berkata, perkara itu tidak pernah dibincangkan sesama mereka.

Beliau juga berkata, baiah talak tiga diperkenalkan bagi menghalang wakil rakyat melompat parti kerana ada percubaan ‘membeli’ Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pas di Kelantan selepas Pilihan Raya Umum Ke-11 pada 2004 yang ketika itu hanya mempunyai kelebihan satu kerusi di negeri itu.
akak rasa diorang ni dah gile la........nak berpolitik , berpolitik ajer la...jangan la sampai babitkan Nikah Kahwin dalam hal ni. Akak kena tanya Suami akak ni. tak sanggup menjanda you.....oh tidak.....Dato' Sharizat tolong bela nasib kami isteri-isteri ADUN ni. Terseksa zahir dan Batin....nak lawan kang tak masuk syurga pulak....eh silap...Tok Guru dah Comfirmkan hari tu...pangkah PAS masuk Syurga.........

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails