Pages

Friday, February 12, 2010

Mengapa Perlu Ada Syarat

MB Perak datuk Seri Dr.Zambry Abdul Kadir menyatakan MENGAPA perlu ada Syarat jika betul kita berkhidmat untuk rakyat. Persoalan yang diajukan kepada MB Pembangkang Perak setelah meletakan beberapa syarat setelah kalah perbicaraanya di mahkamah persekutuan kelmarin. Antara benda yang dituntut oleh mereka adalah 

"parti gabungan PAS, DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Perak mahu kerajaan negeri yang dipimpin Zambry memenuhi beberapa tuntuan mereka.

Ini termasuk membenarkan mereka menggunakan kemudahan dewan orang ramai, menghadiri mesyuarat Jawatankuasa Tindakan Negeri dan Jawatankuasa Tindakan Daerah serta memberi peruntukan kewangan kepada Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) pembangkang.

Mohammad Nizar berkata gabungan parti pembangkang itu bersedia memberi kerjasama kepada kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) sekiranya syarat yang mereka tetapkan dipenuhi."
(BACA LAGI) 

Melihat kepada permintaan yang dituntut oleh mereka , semuanya adalah tuntutan yang BODOH dan memang BODOH pun.....nak kata macam mana kan......persoalanya mengapa sekarang baru ada syarat....negeri lain tak ada pun....semuanya dilayan seperti biasa. Tuntutan itu jelas menunjukan bahawa mereka masih tidak mampu untuk menerajui kerajaan Negeri Perak dan sengaja untuk mencari silap kerjaan Negeri Perak. Apabila kerjaan Negeri perak melakukan sedikit kesilapan tak kisah la walaupun sebesar kuman pun....mereka tetap akan menjadikanya sebagai talking point mereka agar mereka dapat hentam kerajaan itu sahaj niat mereka. Lihat kepada pimpinan pembangkang yang lain.....seperti DAP pun sekarang dah problem terutama di Pulau Pinang tu tak lama lagi ada la yang bergaduh tu....sebab CINA DAH KACAU MELAYU.....malah sanggup keluarkan statement bahawa Lim Guan Eng akan tetap memerintah Pulau Pinang walaupun PKR tidak menyokong mereka. Ini jelas menunjukan bagaimana sekiranya DSAI menjadi PM....semua hak keistimewaan MELAYU semuanya diganggu gugat oleh mereka semua.......sekarang ni kita semua boleh lihat dengan mata kepala sendiri dan dengan menggunakan pemikiran yang waras......ADUHAI PEMBANGKANG....

2 comments:

hahn said...

Dah tak da siung demand pula.

Apa yang mereka minta adalah sepatutnya yang mereka beri pada pihak pembangkang iaitu Barisan Nasional pada masa itu.

Ini lah kelemahan mereka. Apa yang mereka minta adalah kelemahan yang mereka buat semasa memerintah.

jamaliah said...

semua dah mula mementingkan diri sendiri nampakgayanya........dimana manifesto yang memperjuangankan hak RAKYAT kononya.....dimana janji2 manis mereka sewaktu pilihanraya 2008 dulu.....DIMANA....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails