Pages

Wednesday, February 17, 2010

KESAL DAN KESAL DAN KESAL KATA TOK GURU


Tindakan Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang sanggup mengeluarkan kenyataan sambutan Maulidur Rasul tidak mempunyai fadilat hanya untuk menjaga kepentingan politiknya dengan DAP, amat dikesali.
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, ia menggambarkan Pas sedia meminggirkan amalan umat Islam dan orang Melayu demi DAP yang sebelum ini membatalkan perarakan Maulidur Rasul di Pulau Pinang.
"Kita sedih kerana segala-galanya dipolitikkan termasuk perkara yang jelas menjadi amalan agama dan budaya di negara ini dan beberapa negara Islam lain.
"Kenyataan sebegini tidak pernah saya dengar sebelum ini kerana sambutan Maulud Nabi sebati dengan cara hidup masyarakat tetapi Nik Aziz sanggup ubah pendirian. Saya yakin ramai umat Islam tidak setuju dengan pandangan tersebut," katanya.(SELANJUTNYA.....) 

BEGINI LAH SIKAP SEBENAR SIAPA INSAN YANG BERGELAR NIK AZIZ....GELARAN TOK GURU DIBERIKAN KEPADA NIK AZIZ TETAPI HANYA BAIK DIHADAPAN SAHAJA TETAPI HAKIKATNYA LIHAT SENDIRI.TERGAMAK SEORANG TOK GURU MENYATAKAN BAHAWA MAULIDUL RASUL YANG BAKAL DISAMBUT ADALAH TIDAK AKAN MENDATANGKAN APA-APA MANFAAT LANGSUNG. BUKAN SETAKAT ITU SAHAJA, MALAH SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN DAP PULAU PINANG YANG MEMBATALKAN PERARAKAN MAULIDUL RASUL YANG DISAMBUT SETIAP TAHUN DI SETIAP NEGERI. BUKAN SAHAJA DI SETIAP NEGERI MALAH DISAMBUT PULA SEBAGAI AKTIVITI TAHUNAN DI MALAYSIA. TETAPI KERANA KEPENTIGAN POLITIKNYA NIK AZIZ SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN DAP MAKLUM LA NAK NAIK ROKET BILA DAH MATI NANTI....SENANG SAMPAI CEPAT SKIT KAT SYURGA. ALLAH S.W.T TU MAHA BESAR MAHA ESA...KINI ALLAH NAK TUNJUK SIAPA SEBENARNYA NIK AZIZ YANG SEBENARNYA......

3 comments:

Anonymous said...

NIK AZIZ NI SEBENARNYA BUKANLAH TOK GURU ATAU PUN ULAMAK YANG BERTAULIAH - MANA DIA ADA SIJIL KEILMUAN PERGURUAN DARI AL-AZHAR ATAU MANA2 MAKTAB KEILMUAN ISLAM YANG STATUS NYA DI SAHKAN DUNIA ISLAM - DIA NI SEKADAR PERGURUAN DI PONDOK2 KELANTAN NIK AZIZ NI UMPAMA 'BANGKAI BERNYAWA PAS' SERAMBI MAKSIAT(DULU SERAMBI MEKAH) MELACURKAN AGAMA DEMI KEPENTINGAN POLITIK

Anonymous said...

'mandilah sebelum kamu dimandikan'
'sembahyanglah sebelum kamu disembahyangkan'
'BERTAUBAT LAH KAMU NIK AZIZ SEBELUM KAMU TAK
SEMPAT NAK BERTAUBAT' kamu tu dah tua kutuk
kata orang 'kubur kata mari - rumah kata nanti'

Anonymous said...

si tua nyanyok tuh! bertopengkan agama ada plak keldai yang percayakan si tua nyanyok tuh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails